Zeeschouw Hereditas
Home » Onderhoud » Mast maken

Mast maken

12 Maart 2011 werk ligt stil hout is nog niet geleverd !!!!!

In afwachting van het hout doe ik de nodige voorbereidingen. Door wat probeersels te maken denk ik dat ik een redelijk inzicht heb gekregen over de te verwachten problemen en de gereedschapppen die ik nodig ben. Het merendeel van het gereedschap heb ik reeds in mijn bezit wel moest ik frezen laten maken om het juiste profiel in het hout te krijgen, deze moeten dan weer voorzien worden van een passende kopieerring zodat ik later het hout op een mal kan bevestigen en langs de frees kan halen, als het goed is heb ik dan straks 8 identieke latten die samen de mast gaan vormen.

Lijm klemmen om de 35 cm 4 stuks dat keer 920 cm is ongeveer 100 stuks, ik kom tot zo'n 35 stuks en kan er nog 30 bij lenen en maak er nog 40 van draad einden en klossen cedar die ik nog had liggen. Verder probeer ik alles in huis te hebben van lijm, handschoenen, wegwerpkwasten enz al het snij gereedschap van schaaf tot frees is vlijm scherp en is het wachten op het hout.

Maandag 14 Maart het hout is binnen bij de houthandel

Donderdag 17 Maart heb ik het hout uit gezocht bij houthandel Posthumus in Franeker, prachtig mooie balken tot 11,70 meter lang

We hebben 1 balk uit gezocht van 10 bij 32 cm 10,70 cm lang deze is verzaagd tot rif gezaagde latten van 7,5 x 3,5 cm