Zeeschouw Hereditas
Home » Het begin

             zoektocht en aanschaf

Zo werd de boot als Kakelobes aangeboden in 2006, op het oog een mooie boot maar wel met werk. De staat van onderhoud was matig en achteraf veel slechter als verwacht.

 

 

 

Na in Augustus 2006 onze zeilboot verkocht te hebben begon de speurtocht naar een geschikt schip, geschikt voor ondiep water i.v.m. ons vaar gebied met veel binnen ruimte van wege het Nederlandse klimaat. En zo kwamen we de Kakelobes tegen een blok zeeschouw van 8.50 meter die al langere tijd te koop lag, de prijs was daarom al enorm gezakt en begon zeker interessant te worden. De verkopende makelaar melde terloops dat de motor (een mercedes 363 ) wel een goede beurt nodig had want die was op hol geslagen bij de laatste proefvaart, deze op merking resulteerde er na enig onderhandelen in dat de aanschaf van een nieuwe motor van de vraagprijs werd afgetrokken. Nog die middag 6 Oktober 2006 waren wij eigenaar van een nieuwe boot. De financiele afhandeling kwam na het weekend rond hierdoor had ik wat tijd om een andere motor te regelen.

Woensdag 5 Dagen later, hebben we de boot op gehaald en naar Wartena gesleept waar een nieuwe motor klaar stond om ingebouwd te worden, het was mooi weer dus na aankomst in Warterna direkt begonnen met het uit bouwen van de Mercedes, die stond aan het eind van de middag dan ook op de wal. Donderdag de hele dag en Vrijdag ochtend bezig geweest met de inbouw van een nieuwe Mitsubishi 4 cilinder en s'middags om 2 uur proefvaren met een monteur i.v.m. de garantie van de motor. De proefvaart verliep prima, soms zit gewoon alles mee de motor paste goed op de bestaande fundatie en kwam daar door goed voor zijn werk te staan waardoor alles mooi rustig liep. Tijd om de boot naar zijn nieuwe ligplaats te varen .

 

Daar ligt ze dan gepoetst en wel.

Zaterdag zijn we de bijna de hele dag bezig geweest met op ruimen en schoon maken, aan het eind van de dag de boot voor het opgetuigd omdat we Zondag's even wilden zeilen. Het tuig lag al 3 jaar in het voor onder en zolang hingen ook alle vallen al ongebruikt in de mast, maar het optuigen opzich viel wel mee alles leek te passen en te werken. Zondag's anderhalve week na aankoop, voor de eerste keer zeilen, een dikke windkracht 4, onwennig en onbekent met het schip besluiten we eerst maar eens tegen de wind in te motoren om vervolgens half en ruim winds terug te klungelen naar huis, en klungelen werd het de boot zeilde goed maar bij het op halen van het zwaard trok Tineke de zwaard talie door midden niet veel later kwam de fok op een onbedoeld moment naar beneden en hebben we besloten om alles naar beneden te halen voor er ongelukken konden gebeuren, de boot was toe aan onderhoud heel groot onderhoud.